HOUPAČKA 2015 ….aneb vy nám – my vám

14.07.2015 09:32

CHARITATIVNÍ A MULTIŽÁNROVÝ FESTIVAL

 

HOUPAČKA 2015 ….aneb vy nám – my vám

 

Milí přátelé houpačkáři

Po dalším úspěšném ročníku naší-vaší Houpačky 2014 kdy se nám společně podařilo získat pro děti se vzácným metabolickým onemocněním částku 45 452,. Kč se naše pohoupání opět blíží mílovými kroky.

 

V našem regionu ojedinělý projekt „HOUPAČKA 2015“ se letos uskuteční v sobotu 22.srpna a to opět v tradičním a útulném prostředí statku „U Hamerníků“ na Velešínském nádraží, 1,5 km od centra Velešína. Doufáme, že se tam všichni uvidíme a znovu se dobře pobavíme.

 

I tentokrát chce „HOUPAČKA“ finančně podpořit rodiny „vzácných“ dětí, které trpí závažnou metabolickou poruchou a které zaštiťuje nám již dobře známý spolek „METODĚJ“.
Letos bychom rádi pomohli dvěma ADÉLKÁM a jejich rodinám. I když není možné zde obsáhnout celé jejich pohnuté osudy, tak dovolte, abych vás ve stručnosti seznámil:
ADÉLKA F.: 2 roky. Glutarová acidurie-vážná metabolická vada způsobená neschopností zpracovávat aminokyseliny, což vede k nahromadění toxických látek a k nevratnému poškození mozku. Přidávají se další problémy-těžká hypotonie trupu, epilepsie, hemiparéza, zhoršení zraku. Nemoc též postihuje svalový systém. HOUPAČKA může pomoci pořídit pro Adélku „go to seat“ (pomůcka k napolohování dítěte), elektronickou vážící lžíci na léky, preparáty, dietní suroviny, rehabilitační chodítko, rehabilitační plavání.
ADÉLKA P.: 6 let Gaucherova nemoc-onemocnění při kterém chybí v těle enzym, který štěpí organické látky v potravinách a ty se hromadí v buňkách a nahrazují ty zdravé. Příznaky onemocnění-bolest kostí, chudokrevnost, zvětšení jater a sleziny, obtíže s dýcháním. Léčba závislá na podávání infuzí. Aktuální zdravotní stav Adélky je velmi nepříznivý. Maminka samoživitelka. Za výtěžek z festivalu by se Adélce pořídily speciální výživové nápoje, kosmetika na kožní problémy a jelikož bude Adélka nastupovat do školy, potřebuje školní pomůcky a psací stůl.

 

Koncept projektu „HOUPAČKA 2015“ zůstává stejný a můžete se opět těšit na den plný hudby, tance a atrakcí, benefiční „Běh pro Adélky“ a večerní přehlídku těch nejlepších kapel z české alternativní scény.

 

Vaše přispění zaplacením vstupného na akci samotné, pomůžete nejen k úspěšné realizaci projektu, dobré věci, ale doufáme, že vyvolá i úsměv na tváři „vzácných“ dětí a jejich blízkých.
V případě vašeho zájmu má spolek 2/4 k dispozici darovací smlouvy a umístění vašeho jména či loga firmy na propagačních materiálech je samozřejmostí


Za spolek 2/4: Kamil Zeman – ředitel    
Kamil.zeman@seznam.cz
Tel: 606148544
Čú os 2/4: 162934383/0600
Vs: 26539705